BIOSTAT® B-DCU II

Автоклавируем ферментор/ биореактор, предназначен за работа с до шест културални съда.

BIOSTAT® B-DCU II е ново поколение ферментационна система, проектирана да посрещне нарастващите изисквания в областта на научните изследвания, както и оптимизирането и развитието на промишлените биотехнологични процеси. Системата е ненадмината за моделиране и мащабиране на процеси на култивиране. BIOSTAT® B-DCU II предоставя ново ниво на възможности и гъвкавост. BIOSTAT® B-DCU II са налични в две версии: за микробиологични приложения и за клетъчно култивиране.

Основни характеристики:
• Независим контрол на процесите, работа с до 6 културални съда
• Изключителна система за смесване на газове с до 6 ротаметри и Mass Flow контролер
• До шест интегрирани перисталтични помпи
• Валидационна подръжка, включително Logbook и три-степенна защита с парола.

Контролна кула

Контролната система на BIOSTAT® B-DCU II принадлежи към най- развитите и доказани в индустрията контролери, разработвани някога. Ползвайки доказани технологии и експертен инженеринг, тази система може да контролира все по- комплицираните биотехнологични процеси.
Интуитивен за работа, голям TFT цветен сензорен екран, визуализира процесите и позволява лесен контрол на параметрите във всички културални съдове.

Захранваща кула

Стратегии за контрол на газовете

“O2-Enrichment” Gassing Strategy
Осигурява възможност за обогатяване с кислород, чрез електромагнитен клапан, контролиран от DO контролер.

“Gas Flow Ratio Control” Gassing Strategy
Он-лайн измерване на газовия поток и контрол на въздуха и кислорода чрез контролер за масов поток. Газовите потоци са настройват от потребителя или могат да бъдат контролирани чрез DO контролер.

“Exclusive Flow” Gassing Strategy
Автоматично контролирана система за смесване на четири газа: въздух, O2, N2 и CO2

“Advanced Additive Flow” Gassing Strategy
Автоматично контролирана система за смесване на четири газа: въздух, O2, N2 и CO2, при която всеки газ има отделна линия. Всеки от газовете (до 6) има отделен поток, собствен ротаметър. Може да бъде добавен контролер за Mass flow.

Дозиращи помпи

До шест доказани в индустрията, лесни за работа перисталтични помпи за всеки културален съд, плавно контролират добавянето на корегиращи агенти, нутриенти и осигуряват контрол на работния обем. Четири от шестте помпи могат да бъдат с регулируема скорост. Няколко обхвата в скоростите са налични, както за помпите с фиксирана скорост, така и за вариабилните. Допълнително, външни помпи за захранване могат да бъдат свързани лесно.

Температурен контрол

Всеки културален съд може да работи при различна, автоматично контролирана температура.

Система за разбъркване

Високопроизводителен Servodrive мотор комбинира леко разбъркване за клетъчни култури и високоскоростно разбъркване за микробиологични култури с висока клетъчна плътност.

Културални съдове

Стандартни UniVessel® културални съдове, едностенни или с обшивка. Налични с работен обем: 0.5, 1, 2, 5 и 10 L. Всеки UniVessel® културален съд може да бъде доставен с широка гама аксесоари, включително гъвкави съединения, които позволяват съдовете да паснат в тесни автоклави.